Варненци не видяха уникалното 3D шоу в морето (снимки и видео)

03:16, 16 авг 15 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото по рода си в България водно 3D шоу, което трябваше да бъде един от гвоздеите в празничната програма за Деня на Варна, не се състоя в очаквания вид заради вятъра. За сметка на това зарята бе не просто ефектна, а грандиозна.

Навръх празника на града обновената пешеходна зона край морския пристан се превърна в истинска сцена под звездите. Многохилядно множество от всички възрасти изпълни реновираното пространство на първо и второ кейово място, а още безброй зрители окупираха вълнолома и сградата на Морска гара в очакване на уникалното триизмерно водно шоу "Фата Моргана: Светлини над залива".

Малцина обаче видяха гвоздея на програмата, който иначе бе анонсиран специално и от водещия на празничния концерт. През нощта репортер на Topnovini.bg се свърза с кмета Иван Портних, който обясни, че вятърът е попречил на водния екран да се издигне над морската повърхност. И все пак както кметът, така и някои от присъствалите са успели да видят триизмерни образи над водата, макар и да не са били в мащабите, в които са си ги представяли (вижте галерията). Симеон Николов е един от късметлиите, които са имали видимост към светлинното представление, след което го е споделил за всички в YouTube.

За сметка на недотам сполучливото 3D изпълнение, варненци и гостите на града имаха възможността да се насладят на пищна заря на фона на "Ела изгрей" в изпълнение на Deep Zone Project и свеж морски полъх. Преди това градуса на настроението подгряваха добричлията Дамян Попов и румънската група "Акчент", които пяха до 0:05 часа.

Последва отброяване от 10 до 0, след което феерия от цветове изпъстри нощното небе и прикова погледите за дълго. Дори двама полицаи, които уж трябваше да следят изкъсо обществения ред в граничната зона, не откъснаха очи от зарята, а единият от тях си я записа цялата на мобилния телефон. Най-вълнуващо бе преживяването на борда на ветрохода "Роял Хелена", от където се чуваха бурни детски възгласи и аплодисменти. 

В празничната вечер и нощ целият център бе едва проходим. И старите варненци не помнят в града да е имало такова стълпотворение, пък било то на празник и в разгара на активния сезон. Хиляди щъкаха в пространството около новия шадраван на пл. "Независимост", където имаше открит концерт на Държавната опера и водно-огнена заря. Заедно с варненци там празнуваха премиерът Бойко Борисов, кметът Иван Портних и министрите Ивайло Московски и Красен Кралев.

Малцина се вслушаха в призивите на местната власт – по възможност да не ползват личните си коли, а само градския транспорт, което доведе до сериозни задръствания по централните булеварди и улици. След илюминациите повечето заведения по центъра затваряха или вече не предлагаха кухня, което принуди хората да си отидат у дома, но определено с празнично настроение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама