Автопилоти мерят сили на рали „Шипка 2015 – Дамасцена”

08:06, 16 авг 15 / Спорт 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-добрите автомобилни пилоти от цялата страна мерят сили днес на откритото планинско състезание „Шипка 2015 – Дамасцена“. Ралито се възражда след 14-годишно прекъсване (след трагична катастрофа през 2000 г. то бе прекъснато), а организатори от Автомобилен спортен клуб (АСК) „Казанлък Моторспорт“ и Българската федерация по автомобилен спорт.

Стартът е днес в 10.30 часа на изходната табела на град Шипка в посока връх Шипка. Дължината на трасето е 5000 м, денивелацията - 250 м, като състезателите ще преминат по трасе с 41 завои.

Организаторите призовават публиката да спазва указанията за паркиране. За целта са обособени 3 парко-зони: паркингът на Пътно управление ( под старта), в края на трасето и на около километър от старта.

На две места по трасето ще бъдат сложени радари, които на големи екрани ще показват скоростта, с която пристигат автомобилите.

20 стюарда ще бъдат разположени по трасето, за охраната ще следят и над 20 полицейски служители и частни охранители.

 

Заради състезанието днес от  9 до 15 часа  движението по пътя от връх Шипка към Казанлък ще се пренасочва по обходен маршрут.

В посока Габрово - Казанлък трафикът на мотолни превозни средства ще се отбива от връх Шипка на кръстовището на връх Бузлуджа по пътя връх Шипка - връх Бузлуджа - общински път  за Казанлък;

В посока Казанлък - Габрово движението на автомобилите ще се отбива на кръстовището на след град Крън по пътя  връх Бузлуджа - връх Шипка – пътя за Габрово.

Шофьорите трябва спазват поставената сигнализация, както и указанията на полицейските постове при указаните километри и кръстовищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама