Днес "София диша" с литература

09:10, 16 авг 15 / Култура 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес фестивалът за градска култура „София диша” 2015 ще се проведе на емблематичната за българската литература софийска улица – „Ангел Кънчев” на 16-ти август от 16.00 до 22.00 часа.Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община. Той популяризира по иновативен начин централните софийски улици, спомага за развитието на техния самостоятелен образ и зададва посока на реализирането им като запазени марки за столицата.

Общо 10 български издателства и новите им литературни поредици ще бъдат представени във фестивалния ден. Сред по-известните са „Жанет 45“, „Еднорог”, „Колибри” и това на Софийския университет "Свети Климент Охридски". В неформалната атмосфера на уличния празник публиката ще избира между книги, срещи, четения, литературни игри, илюстрации и музика на живо.

Детският автор Виктор Самуилов и художничката Зара Буюклийска ще са сред участниците на литературния щанд, а поводът е наскоро излязлата книга „Не е честно“. Идеята на срещата с поета е децата и техните близки да споделят в писмен вид: „Какво според вас Не е честно?“ и кое е онова, което най-често ни кара да се сърдим. Някой от най-оригиналните отговори ще спечелят книжки като подарък.

Почитателите на нова българска поезия ще могат да се срещнат лично с Емануил Видински и Петър Чухов, а в 19.30 часа ще започне и концертът на Par Avion Band с участието на Видински .

Дали ще се завърне интересът към книгите-игри ще ни отговорят от едноименното сдружение на авторите на тази любима поредица от 90-те. На „Ангел Кънчев“ ще се срещнем със създателите на книгите-игри, а заедно с поканените от сдружението актьори ще изпитаме съчетаването на удоволствието от четенето с това на играта.

Очаквайте ежеседмична информация за следващите фестивални дни, както и новини на http://sofiadisha.com/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама