Безработен старозагорец дупчи гуми на коли – „сърбели го ръцете”

09:53, 16 авг 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трета присъда получи старозагорец дупчил гуми на автомобили, защото го „сърбели ръцете”.  На 29 март и на 1 април т.г. безработният Х. В. нарязал гумите на пет леки коли, докато се разхождал по малките часове из Стара Загора. Това става ясно от показанията на свидетел, приятел на вандала, пред съдии от Старозагорския районен съд по последното дело.

На 11 август т.г. подсъдимият Х. В. със средно образование, безработен, неженен, е признат за виновен в това, че на 1 срещу 2 април т.г. унищожил противозаконно четири автомобилни гуми на лек автомобил „Фолксваген Пасат”.

По време на съдебното следствие става ясно, че Х. В. живеел  в кв.”Самара” в Стара Загора. Късно вечерта на 1 април т.г. той излязъл от дома си и заедно с приятел, тръгнали да се разхождат безцелно по улиците на Стара Загора. Към тях се присъединил и друг техен приятел. Не след дълго единият се прибрал, а подсъдимият и другият се насочили към кв.”Самара - 2”. В джоба си Христо носел отварачка за бутилки в комплект с ножче. След полунощ на ул.”Ген.Скобелев”, забелязал паркиран  лек автомобил „Фолксваген Пасат”. Казал на приятеля си, че „го сърбят ръцете” , извадил ножчето и намушкал с него четирите гуми.  

Според съда деянието е извършено с пряк умисъл, смекчаващи отговорността обстоятелства са изразената искрена критичност, направените самопризнания, младата възраст. 

Причини за извършване на престъпното деяние пък са ниското правно съзнание на подсъдимия и липса на морално волеви задръжки.

 

Затова и той е осъден на пробация за срок от една година и три месеца. Освен това ще трябва да положи и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100  часа за една календарна година. Ще трябва да плати и гумите.

Това е третата присъда на Х. В. за подобни действия. В края на юни той бе осъден отново на пробация, затова, че  на 29 март. т.г.  в Стара Загора противозаконно е унищожил гумите на три автомобила: четири зимни автомобилни гуми марка „Мишелин” от лек автомобил „Фолксваген Пасат”, четири зимни гуми марка „Фаерстоун” на автомобил „Ауди- А6” и четири гуми марка „Континентал” , монтирани на лек автомобил „Фолксваген Пасат”, всички на обща стойност 2450.40 лева.  Присъда пробация има и от началото на юни, когато е признат за виновен в това, че нарязал четири гуми „Континентал Крос контакт” на лек автомобил „Ауди” на обща стойност 1582,60 лева.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама