Арестът на пребитата от полицай Добринка Божилова е бил незаконен

10:02, 16 авг 15 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Добринка Божилова, която през януари бе пребита от полицай на столичната метростанция „Надежда“, защото си е забравила личната карта, е била арестувана незаконно, постанови съдът тази седмица.

„След подадена жалба от мен административния съд се произнесе, че задържането ми под стража за 24 часа е незаконосъобразно“, каза Добринка Божилова пред София Topnovini.bg.

В края на юни, обаче, Районната прокуратура отказа да образува дело срещу старши полицай Цветелин Цветанов, поради липса на достатъчно данни за извършено престъпление.

„Ще обжалвам, разбира се“, коментира Добринка Божилова.

Припомняме, че Божилова бе пребита в служебната стая на охраната на метростанция „Надежда“ и впоследствие арестувана, по "постановление за привличане на обвиняем и вземане на мярка за неотклонение", поради факта, че е "извършила непростойно действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото".

Полицаят, който десетина дни лежа в болница с „охлузвания“ и „наранявания в областта на кръста“, по думите му причинени му от Добринка Божилова, твърдеше, че тя и приятелят й били агресивни, пияни и го нарекли „боклук“.

Скоро след инцидента Добринка Божилова разказа в подробности за София Topnovini.bg, че инцидентът е станал, когато тя отишла да изпрати семеен приятел до метрото, но си била забравила документите у дома. Тя твърди, че полицай Цветанов я е бил с юмруци. Според медицинското свидетелство тя е имала мозъчно сътресение, счупен нос, кръвонасядания по лицето и увредено око.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама