Европейската мрежа по ерготерапия във висшето образование на годишна среща в Русе

10:02, 16 авг 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русе ще бъде домакин на 21-та годишна среща на Европейската мрежа по ерготерапия във висшето образование (ENOTHE). Форумът ще се състои от 22 до 24 октомври 2015 г. в Канев Център в Русенския университет. В Европейската мрежа по ерготерапия във висшето образование членуват 94 университета и организации от 29 страни.

По време на събитието в Русе преподаватели, експерти и действащи ерготерапевти ще дискутират актуалните теми и перспективи в обучението. Форумът дава изключителна възможност за популяризиране и утвърждаване на ерготерапията като важна професия в сферата на социалното включване сред българската общественост.

Домакинството на 21-та годишна среща на Европейската мрежа по ерготерапия е признание за приноса на Русенския университет в развитието на тази специалност в България. Утвърждаването й беше активно подпомогнато от ENOTHE, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

През месец май 2015 година членовете на Борда на Европейската мрежа по ерготерапия се събраха на заседание в Русенския университет и на място се запознаха с условията, в които ще се проведе международният форум през октомври.

Русенският университет е пионер в развитието на Ерготерапията в България като висша академична квалификация и професия. През 2006 г. тук беше разкрита първата бакалавърска програма в страната, а към днешна дата вече са дипломирани 6 випуска ерготерапевти.

До момента за участие в срещата са се регистрирали 175 участници от 20 страни, като се очаква общият им брой да достигне 200. Програмата за събитието е на страницата на Европейската мрежа по ерготерапия във висшето образование, съобщават още от РУ "Ангел Кънчев". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама