Роми затапиха булеварда пред Община Варна, за да играят кючек (видео)

11:48, 16 авг 15 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Видимо пияна или надрусана ромска компания, придвижваща се с шуменски опел, задръсти движението пред Община Варна в празничната нощ. За това свидетелства видеклипче, което е успял да заснеме репортер на местен сайт. Освен че са затапили едната лента с бялата кола, мургавите събратя си позволили да играят кючеци и маанета на булеварда, като един от тях е кършил телеса върху предния капак и тавана на колата.

Възмутени граждани направили забележка на тумбата роми, но в отговор получили псувни, неприлични жестове и заплахи за физическа саморазправа. Според свидетели някои от тях дори са удряли преминаващите по булеварда коли. Не след дълго на място пристигнали три полицейски екипа, които откарали петимата нарушители в близкото поделение на МВР.

Тепърва ще се установява кой е карал опела с шуменската регистрация, правоспособен ли е, в какво състояние е бил зад волана и под каква отговорност ще бъдат подведени той и събратята му, оглушили с ориенталски ритми центъра на морската столица и нарушили обществения ред.

Topnovini.bg научи от свои източници, че петимата роми са от Белослав. Те са задържани за срок до 24 часа в І РУП. За случая е докладвано на дежурния в Районната прокуратура, който трябва да прецени дали "кючекчиите" да бъдат привлечени под наказателна отговорност за едро хулиганство, или ще се разминат само с административни наказания. Установено е, че водачът на бялата кола не е употребил алкохол. Ромите не са причинили материални щети на преминаващите край тях автомобили, твърдят нашите източници. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама