Откриха най-голямата и най-модерната детска площадка във Варна (снимки)

14:12, 16 авг 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-голямата детска площадка във Варна бе тържествено открита от кмета Иван Портних, родители и малчугани. Модерното съоръжение се намира до тенис кортовете в Морската градина и се разпростира на площ от 1300 кв.м.

Площадката има положена ударопоглъщаща настилка, а съоръженията отговарят на всички изисквания за безопасност. На терена са разположени игрови площи за две възрастови групи – до 3 и до 12 години, обособени са и различни тематични зони. Цветовете и материалите, от които са изработени люлките, катерушките и пързалките, са съобразени така, че да създават настроение и комфорт на децата.

"Усмивките, грейнали по лицата на най-малките варненци, показват, че усилията си струват. След като решихме проблема с липсата на места в детските градини, продължаваме да създаваме условия за игри за най-малките ни съграждани и пред техните домове. В момента изграждаме над 200 детски площадки в целия град. Така морската столица ще бъде първият град в страната, който ще реши проблема със старите детски кътове", заяви кметът на Варна Иван Портних.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама