БСП подкрепи Николай Тонев за четвърти мандат в Гълъбово

16:16, 16 авг 15 / Политика 25 690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската организация на БСП в Гълъбово застана единодушно отново зад кандидатурата на настоящия кмет Николай Тонев. „Тонев е успешен кмет три мандата”, категорични са социалистите. По думите им неговите  инициативи и стратегии за местно самоуправление са в интерес на гражданите и за благополучието на общината.

Кметът Николай Тонев бе дълго време подсъдим за длъжностни престъпления, заедно с част от общинската администрация. През февруари м. г. обаче той бе оправдан от Специализирания съд по всички обвинения срещу него. За невинни бяха признати и останалите 10 подсъдими по делото, сред които зам.-кметът Пламен Бараков, секретарят на общината Пенчо Стоянов и председателят на Общинския съвет Янка Петрова. Процесът срещу т.нар. Гълъбовска група стартира на 10 септември 2012 г.,след като Окръжна прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен съд.  Срещу десетимата бяха повдигнати общо 37 обвинения във връзка с длъжностно присвояване, съставяне на официални документи с невярно съдържание, участие в организирана престъпна група и др. Според адвокатите на Тонев, той е станал жертва на политическа репресия през 2009 година, в следствие, на което са му били повдигнати скалъпени обвинения.

Председателят на БСП в Павел баня Атанас Пъдев, депутат от 42 НС, е кандидатът за кмет на общината. Това решиха с явно гласуване делегатите на Общинската  конференция в курортния град. Пъдев предложи на социалистите програма на левицата за следващия мандат със задачи за всяко населено място.

 

 Досегашният ръководител на Групата съветници на левицата в местния парламент  на община Братя Даскалови Михаил Стоев да е кандидатът за кмет на общината, решиха делегатите на Общинската конференция след бурни дебати. Те избираха от трима номинирани, които представиха своите виждания за местното самоуправление.  Разпродажбите  на общински имоти на безценица, продажбите на земя на високи цени, лошата инфраструктура и корупционните практики в общинската политика, са сред значимите проблеми, които  социалистите обобщиха на форума си и заръчаха в новия мандат те да бъдат решени.

БСП вече има кандидатури във всички 11 общини в Старозагорска област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама