Дънни ями в морето поглъщат летовници на зелен флаг

18:03, 16 авг 15 25 982 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водните инциденти на варненските плажове продължават дори при спокойно море, но засега няма удавени хора, отчитат плажните медици. По-тежките случаи са три, като първият е станал на 12 август на Първа буна на градския плаж.

Към 14 часа се е давело 8-годишно глухонямо момиче, което плажувало с близка жена. Флагът бил зелен, но детето попаднало в дънна яма и нагълтало вода. Медиците успели бързо да го стабилизират, след което го хоспитализирали в УМБАЛ "Света Марина” за допълнително наблюдение и лечение.

В петък – 14 август, на варненския плаж се е давел 49-годишен мъж. Той влязъл в морето при зелен флаг да вади рапани, но към 11 часа между 7 и 8 пост започнал да вика за помощ. Пострадалият е престоял два часа във водата и направил хипертонична криза, като медиците са установили стойности на кръвното налягане 210/130. Поставен е веднага на системи за около час, като къвното му е било нормализирано. Пострадалият е отказал хоспитализация в болница.

В ранния следобед на неделя, 16 август, на неохраняема зона в курорта "Св. св. Константин и Елена” се е давело момиче на 17 години от Разград. За щастие, когато започва да маха от водата за помощ, го е видял спасител от последния пост "Сахара”, който го извадил от морето. Момичето е нагълтало доста вода и е било силно изплашено. Медиците веднага му приложили пълна реанимация с поставяне на системи и включване на кислород и така успели да го стабилизират. Когато опасността е преминала, пострадалата е откарана в УМБАЛ "Света Марина” за по-нататъшно наблюдение и лечение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама