Искат да строят културен център в село Маринка

18:47, 16 авг 15 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Културен център да бъде изграден в бургаското село Маринка поискаха общински съветници от ГЕРБ и местни жители. Това става ясно от докладна записка, входирана до местния парламент. Нейни вносители са съветниците от ГЕРБ Калчо Белов, арх. Димитър Георгиев и юристът Живко Димитров. Предложението е сградата да бъде построена върху терен, близо до сега действащия пенсионерски клуб в селото, пред който и сега се правят различни тържества.

„Теренът представлява урегулиран поземлен имот, с отреждане „за административно и делово обслужване“. В близост е до църквата, до спортния комплекс и парка в селото. Имотът е ъглов, с лек наклон в източната посока. Заграденият терен е по-голям от този предвиден в плана, като съществуващата на място ограда е продължение на тази на църквата. Заграден той е подходящ за оформяне на център, на който може да се построи и малка сцена. Тя от своя страна би могла да се разположи в източната част, така че да не пречи на църквата“, обясняват в докладната съветниците.

По техни думи за изграждането на центъра обаче трябва да бъде променен сега действащия Подробен устройствен план. Парите за построяването на културния център можело да дойдат от капиталовата програма на Община Бургас.

Докладната записка е подкрепена и с подписите на много от жителите на с. Маринка.

Предложението предстои да бъде гласувано на сесията на местния парламент, която ще се проведе в началото на септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама