Стотици блокираха „Ангел Кънчев“ заради „София диша“ (снимки)

20:00, 16 авг 15 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредна неделя фестивалът „София диша“ завладя една от централните столични улици. Днес импровизираният пазар за български изделия беше на ул. „Ангел Кънчев“. Стотици посетиха работилничките.

Още в 4 часа следобед улицата стана непроходима. За минути талпи от хора започнаха да щъкат между малките ателиета, които за пореден път предлагаха уникални по рода си предмети, храни и напитки.

Под ритмите на музика на живо се разливаше домашна лимонада, бира, която трудно можете да намерите в магазина, меденки направо от кухнята на баба, както и био храни „направо от вкъщи“.

И днес грънчарските работилнички работеха с пълна сила. Шивашки ателиета, както и щандове с бижута направени току що, радваха стотиците на фестивала. Щанд с ефектни „сърцати чаши“, точно до открит бар за коктейли, които са направени само от естествени материали. Красиви старинни предмети, а до тях художник на модерни картини нарисуване със спрейове за няколко минути. Тази обстановка събуди иначе заспалият, заради летните отпуски, град.

Днес „София диша“ беше посветено на литературата. Големи бяха тълпите пред щанда на едно от българските издателства. Хората купуваха книги и питаха за още.

„Общо взето  четат и то много. Аз не очаквах да има такъв наплив на хора в София в неделя, но очевидно софийските улици не са толкова празни колкото изглеждат. Хората търсят книги, които са актуални в момента като „Дребната старица, която наруши всички правила“. Голям е и интересът към наши класики като „Кундера“, „Гръцко кафе“  и изключително засилен интерес имаме към автора, който предстои да гостува в София на 20-ти август Давид Фланкинос“, каза Темз Арабаджиева, която работи в „Колибри“.

В 19 часа част от фестивала се продължи под формата на читалня. Млади автори бяха дошли да представят книги те си, като почетат за публиката на глас.

Все по-късно, все хората се увеличават все повече. Прииждат от всякъде привлечени от хубавата музика, от мириса на пресни и здравословни храни. От чувството, че са си у дома.

Фестивалът продължава до 22 часа, за това не се чудете. Ако пък днес не успеете следващата неделя „София диша“ ще окупира ул. „Цар Иван Шишман“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама