С четири златни медала си тръгва Янна Кудрявцева от София (снимки)

21:09, 16 авг 15 / Спорт 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руската гимнастичка Янна Кудрявцева игра и с четирите уреда днес и спечели всички първи места на световното първенство по Художествена гимнастика, което завъши тази вечер в зала Арена Армеец. За съчетанията си с обръч и бухалки тя получи оценки 19.200, за съчетнието с лента 19.100, а за съчетнието с топка 18.650, тъй като изпусна топката си. 

Повечето сребърни медали също бяха спечелени от Русия. Маргарита Мамун завърши втора на обръч и лента с оценки и на двата уреда 18.950. На съчетанията с бухалки сребърния медал взе Александра Солдатова с оценка 18.600.

Гимнастичката на Беларус Мелитина Станюта спечели среброто на топка с оценка 18.450. Тя си подели с украинката третото място на обръч, където и двете гимнастички бяха оценени с 18.600.

С четири бронзови медала завърши украинската гимнастичка Ганна Ризатдинова. За съчетанието си с топка тя получи 18.350, за бухалки и лента по 18.500.

Българската състезателка Невяна Владинова също игра четири поредни съчетания без нито една грешка, но за изненада на публиката не беше оценена сред първите три. И на трите и съчетания - с обръч, топка и бухалки журито даде оценка 17.900. Това оценяване се посрещаше всеки път с нарастващи освирквания и недоволни възгласи от страна на публиката в препълнетата зала Арена Армеец.

Последното съчетание в дисциплината с лента в състезателната програма жребият беше определил за нашата гимнастичка. Невяна Владинова изигра безгрешно и този път съчетанието си. Журито за четвърти път определи оценка 17.900. Публиката реагира още по-бурно, но водещия Роро Кавалджиев умело отклони вмиманието на зрителите към награждаването на ансамблите, при които Златните момичета взеха два сребърни медала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама