Ераносян дебютира в "Лудогорец" с 1:0 над "Локомотив" (Пловдив)

21:57, 16 авг 15 / Спорт 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шампионът "Лудогорец" постигна минимална победа с 1:0 при домакинството на "Локомотив" (Пловдив) в дебюта на новия си треньор Едуард Ераносян. 

Единственото попадение в срещата отбеляза голмайсторът на тима Марселиньо в 42-ата минута.

В първия мач след неуспешния експеримент с Бруно Рибейро "Лудогорец" изигра доста неубедително първо полувреме и много по-силна втора част, в която обаче направиха куп сериозни пропуски пред вратата на пловдивчани.

След първите пет кръга шампионите събраха 10 точки и разделят втората позиция със "Славия", като изостават с една от лидера "Литекс".

"Локомотив" пък остава без победа и с едва две точки в актива, които отреждат на "железничарите" предпоследната девета позиция. Зад пловдивчани е само новакът "Пирин" (Благоевград) с една точка.

Ераносян заложи на новото попълнение Клаудиу Кешеру в центъра на атаката. На десния фланг застана 20-годишният Александър Василев, а бек зад него беше Сисиньо.

Останалите в стартовия състав бяха Владислав Стоянов, Георги Терзиев, Козмин Моци, Натанаел, Андрей Препелица, Светослав Дяков, Върджил Мисиджан и Марселиньо. В групата пък не попаднаха Джонатън Кафу и Джоди Лукоки.

В началото на двубоя "Лудогорец" контролираше топката, но не успяваше да стигне до чисти голови положения.

Първата опасност дойде едва в 27-ата минута и при това беше пред вратата на шампионите. Крум Стоянов центрира в наказателното поле, Мартин Камбуров се извиси и отправи силен удар с глава, но Владислав Стоянов показа отличен рефлекс и изби.

"Лудогорец" успя да открие резултата с първата си чиста възможност за гол. В 42-ата минута Кешеру подаде вдясно към Василев, който центрира перфектно към границата на вратарското поле, откъдето Марселиньо не сбърка.

След почивката "Лудогорец" заигра много по-агресивно в атака и започна да реди положения пред вратата на Ел Харуби.

В 57-ата минута Мисиджан получи отлично извеждащо подаване от Дяков, след което спря добре топката, но не успя да отправи удар и вратарят на "Локомотив" улови.

Две минути по-късно влезлият като резерва Вандерсон намери Кешеру, но румънецът стреля неточно. Последваха и две спасявания на Ел Харуби срещу Кешеру и Михаил Александров.

В 66-ата минута удар с глава на Вандерсон срещна дясната греда. 180 секунди по-късно Ел Харуби се справи и с удар на Препелица. След това и Кешеру два пъти обстрелва вратата на гостите, но неточно - първо от игрова ситуация, а след това от свободен удар.

Имаше и доста ситуации, когато играчите на "Лудогорец" действаха прекалено индивидуално, вместо да комбинират с намиращи се на по-добри позиции съотборници.

В 81-ата минута Боне прати топката във вратата на шампионите, но попадението правилно беше отменено заради засада.

Три минути преди края и Абел Анисе направи сериозен пропуск. Той беше изведен от Марселиньо, преодоля Ел Харуби, но след това прати топката над вратата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама