Турски гастарбайтери скриха 5-дневното си пеленаче в тикви

06:49, 17 авг 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турски гастарбайтери работещи във Франция, скриха 5-дневното си бебе в тикви, при опит да влязат в България без документи, разказаха за Topnovini.bg гранични полицаи. Чужденците пътували от Анадола към Франция, но в Истанбул бременната жена получила родилни болки. През престоя в болницата около раждането, крадци задигнали парите им, златни накити и документите за колата.

Семейството потърсило помощ от френското посолство в мегаполиса. Дипломатите обаче им заявили, че трябва да изчакат няколко дни, за да им подготвят документите.

Работодателят във Франция не бил склонен да прави компромис и да ги чака. Пред опасността да останат без работа, съпрузите с 6-те си деца тръгнали към България.

На ГКПП Капитан Андреево били отклонени за проверка. Гранични полицаи разказаха и любопитен факт. Първоначално забелязали, че в тиквите има нещо, но помислили, че това е кукла на някое от другите деца. Малко по-късно станало ясно, че това не е играчка, а новородено, което е 6-тото дете на семейството.

При проверката се изяснило, че гастарбайтерите не разполагат с изисканите документи. Чужденците били предадени на прокурор в Свиленград. От държавното обвинение потвърдиха за случая и съобщиха, че фамилията ще бъде предадена на съд.

Topnovini.bg ще проследи и съдебното дело, което по непотвърдена информация ще се гледа днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама