Приемният изпит за медицинския колеж в Шумен е днес

08:02, 19 авг 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приемният изпит за кандидатстване в медицинския колеж в Шумен ще се проведе днес.

Всички кандидати, записали се за него, трябва да бъдат в сградата на Природо-математическа гимназия „Нанчо Попович” най-късно до 8.30 часа.

Желаещите да учат в шуменския филиал на Медицински университет – Варна ще имат на разположение тричаса, за да положат тестови изпит по биология.

70 кандидата са се записали в двете специалности – „медицинска сестра” и „акушер”, съобщи за Topnovini.bg директорът на филиала в Шумен проф. Соня Тончева.

„Има достатъчно кандидати и се надявам, че ще направим добър подбор”, каза тя.

50 от кандидатите са посочили като първо желание да се обучават за медицински сестри, а за акушер документи са подали 20 души.

Сред желаещите са и 3-ма мъже. „2 момчета кандидатстват за медицински сестри, а другото за акушер”, каза директорът на медицинския факултет. Проф. Тончева допълни, че за разлика от Европа в България тези професии са феминизирани, но практиката показва,  че има тежки случаи, в които е хубаво медицинските работници да са мъже.

„Ако се върнем назад в историята на Шумен, имаме колега мъж, който е завършил акушерската специалност. Така че – нека да кандидатстват, после има възможност за кариерно развитие”, заяви проф. Тончева.

Резултатите от изпита ще станат ясни на 23 август, като записването на класираните кандидат-студенти в медицинския факултет в Шумен ще започне на 24 август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама