Плетене с вестници е темата на новата среща в „Арт Релакс” в Разград

08:17, 19 авг 15 / Култура 25 602 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плетене с вестници ще бъде основната тема на заниманията днес в Работилницата за плетива и художествени изделия „Арт Релакс” в Разград. Организатор на инициативата, чието първо издание бе на 12 август е майсторката на художествени занаяти инж. Цвети Терзиева със съдействието на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”. Безплатните занимания се провеждат всяка сряда от 17 часа в детския отдел на библиотеката, съобщи организаторката на проявата. 

Според нея плетенето с тръбички от вестници е едно забавно и красиво артистично предизвикателство. Желателно е всеки да си носи вестници, ножица и дървени шишове, небходими за изработването на изделия от вестници. „Разбира се, всеки може да се занимава, с каквото най-добре релаксира, защото „Арт Релакс” е място за отпускане”, заявява Цвети Терзиева. Децата, които посетят работилницата могат сами да изберат изкуството, което искат да научат.

В „Арт Релакс” всяка седмица заниманията ще имат различна тема. Ще се изработват артпредмети с природни материали, бижута, картички, картини, ще има занимания по декупаж, декорация, квилинг и др. Участието в инициативата е безплатно, единственото условие е всеки да си носи материалите.

Посетителите на работилницата, без значение на възрастта могат да участват и в конкурса на тема  „Най-атрактивен плод или зеленчук”. Изработените изделия се приемат до 1 септември, а гласуването ще продължи до 10 септември. Всички посетители на Детския отдел на библиотеката могат да дадат своята оценка за изработените творби. За победителя в конкурса ще има стимулираща награда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама