Вера Ахундова: Списъкът с кредитори на КТБ е незаконен

08:57, 19 авг 15 / Политика 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Списъкът с кредитори на КТБ е незаконен. Той съдържа маса нередности и доказва, че синдиците са некомпетентни. Самият списък на минимално гарантираните депозити е неверен. Шокиращото в списъка е, че 400 имена нямат достъп до него. Активите и пасивите се разминават, цесиите не фигурират. Всички имена, които се обсъждат в медиите, не са в него. Това каза в ефира на бТВ Вера Ахундова от Сдружението на дребните вложители в КТБ "Ние гражданите".

"Има имена, които не присъстват. В списъка са останали 20-тина лица като милионери. Хората с малки суми са собственици на банкови сейфове. За ваша информация един такъв сейф събира 12 млн. долара", разкри Ахундова.

В студиото да коментира беше поканен и политологът Антон Тодоров.

"Днешното време и казусът КТБ е кърджалийското време за нашето общество. Нещата са в това, че страната ни се е превърнала в кочина в периферията на Европа", каза той.

Той изрази убеждение, че изборът на хора от екипа на Иван Искров е много лошо решение.

"Освен, че е престъпление, то е и груба грешка", коментира политологът.

Ахундова допълни, че „фондът е изпълнил функцията да няма истина, да няма справедливост и средната класа в България да бъде пометена“.

"Банката е внесла искове, но е невъзможно да ги докаже. Цесиите, които станаха скандално известни не присъстват в списъка. Предложихме да се анулират цесиите и да се върнат парите, но предложението ни не бе прието. Всичко е откраднато и прибрано. Държавата ще си върне само един милиард. Всичко е откраднато, 6,2 млрд. лева вече ги няма", категорична е тя.

Ахундова предупредим, че след две седмици Административния съд ще бъде залят с жалби и държавата ще бъде осъдена.

„Крадливата върхушка се насочва към всички фондове, така че няма да е само КТБ, ако не се предприемат спешни мерки“, каза още тя.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама