И Габрово се включва в издирването на дядо Дончо в Стара планина

09:26, 19 авг 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипи на полицията и горското стопанство от Габрово се включват в издирването на 85-годишния Дончо Дончев от София, съобщиха от полицията. Те ще работят заедно с казанлъшките си колеги.

Дончо Дончев изчезна на 1 август т. г. по време на събора на БСП на връх Бузлуджа. Издирването му започна на 5 август след подадена молба от дъщеря му.  Дончев е  с ръст около 160 - 165 см, носел е със себе си бастун и зелена туристическа чанта.  Облечен е бил с риза с къси ръкави на оранжеви райета, тъмен панталон, сиво бял шлифер, зелена маскировъчна шапка тип бомбе, светло кафяви обувки.

 Според служителите на реда той е слязъл от автобуса на 1 август на връх  Бузлуджа с уговорката в 14.00 часа да бъде отново там, за да тръгват обратно за София.

В 14.00 часа обаче той не се е явил. Хората, с които пътувал, го чакали половин час и тръгнали, без да уведомят полицейския щаб на Бузлуджа.

Вече две седмици полицаи, горски служители и военни издирват дядо Дончо. В екипите са включени и полицейски кучета. Обходени са всички местности около връх Бузлуджа, екипите са стигнали чак до равнината.

„За съжаление не са открити никакви следи от човека. Това обаче не означава, че се отказваме. Издирването продължава, отново ще поискаме съдействие на военните”, казаха от полицията.

Според законовата уредба, издирването продължава, докато не се открият някакви следи от издирването лице.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама