69 души се явиха на приемния изпит за Медицинския филиал в Шумен

09:36, 19 авг 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
69 души се явиха на приемния изпит за двете специалности, по които ще се обучават студентите в шуменския филиал на Медицински университет (МУ)– Варна.

Изпитът започна в 8.30 часа в сградата на Природо-математическа гимназия „Нанчо Попович”.

Самият изпит трае 3 часа, а въпросите са подготвени от преподаватели в Катедра „Биология” на МУ – Варна, каза директорът на филиала проф. Соня Тончева. Тя допълни, че са предвидени три варианта на теста, от които ще се определи един.

Емел Шефкет от Добрич изтегли комбинация номер едно, по която да работят всички кандидати. Тегленето на билетите бе извършено в присъствието на родители и представители на медиите.

От първоначално подалите документи 70 души 50 са посочили като първо желание да се обучават за медицински сестри, а за акушер кандидатстват 20 души.

Сред 69-те явили се кандидати има и трима мъже.

Илия Илиев е избрал да учи за медицинска сестра. Той е на 32 години и е военнослужещ. Каза, че не се притеснява от специалността, а смята, че тя ще му помогне. „Ще остана да работя като военнослужещ, но като медицинско лице”, заяви Илиев и бе категоричен, че вижда бъдещето си в армията.

Резултатите от изпита ще бъдат готови на 23 август и ще могат да се проверяват на сайта на МУ – Варна, както и на място в сградата на филиала в Шумен.

От 24 август пък започва записването на класираните кандидати за специалностите в шуменския филиал на МУ - Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама