Намериха концесионери за атрактивни плажове в Бургаско

11:50, 19 авг 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството определи концесионерите на атрактивни плажове в Бургаско. Това са ивиците „Смокините – юг”, „Смокините-север“, „Каваците-север”, „Златна Рибка“, „Созопол-Буджака“ в община Созопол и „Козлука“ в община Несебър, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Концесионерите са определени след проведени конкурси, а договорите влизат в сила от 1 януари 2016 г.

Концесионерът, който ще стопанисва плаж „Смокините – юг” е „Орко Бийч” ООД. Фирмата се задължава да осигури 55,44 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности. Преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 1,98 на сто от площта на обекта на концесия, с изключение на площта на дюните.

„Черноморска брегова група” ООД ще стопанисва плажа „Смокините-север“. Концесионерът се задължава да осигури 52,21 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности, преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 2 на сто от площта на обекта на концесия, с изключение на площта на дюните.

Плажът „Каваците-север“ ще се стопанисва също от „Черноморска брегова група” ООД. Концесионерът се задължава да осигури 52,17 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности, преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 2 на сто от площта на обекта на концесия, с изключение на площта на дюните.

Плажът „Златна рибка” ще се стопанисва от „Ами Груп Р” ЕООД. Концесионерът се задължава да осигури 65 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности, преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 1,08 на сто от площта на обекта на концесия, с изключение на площта на дюните.

Плажът плаж „Созопол-Буджака” ще се стопанисва от „Бамбуа” ЕООД. Бъдещият концесионер ще осигури 58 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности, преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 1,882 на сто от площта на обекта на концесия.

„Строително предприемачески холдинг” ЕООД е определеният концесионер на плажа „Козлука”. Бъдещият концесионер ще осигури 90 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности, преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 0,2 на сто от площта на обекта на концесия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама