Отново пускат поръчка за концесионери на "Корал", с нови изисквания

12:10, 19 авг 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Има предложено прекратяване на обявените две екоконцесии за "Корал" и "Делфин", но заедно с прекратяването автоматично предложих на Министерски съвет да открием на ново процедурата". Това каза пред журналисти след редивното заседание на Министерски съвет, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Павлова посочи, че причината за прекратяването е, че подадените оферти не отговарят на някои от важните изисквания, които правителството има за двата плажа. "Първото е, че финансовите потоци, финансовото предложение, което е подадено по никакъв начина не дава обосновка за предложената ставка "роялти", а това е цената, която концесионерът трябва да заплаща. 

Например за "Корал" предложените показатели и параметри предвиждат 5000 души да посещават плажа едновременно. За тях обаче не осигурена нито течаща вода, нито достатъчно тоалетни" посочи тя и добави, че се обявява нова концесия за плажа, но с допълнителни условия и критерии. 

Според Павлова представените оферти са нереалистични и с грешни изчисления, както за финансови, така и за други параметри. 

Тя допълни, че МРРБ е инициирало процедура за избор на нов оценител, който да направи оценка за другите концесии, които са били прекратени или са с изтекли срокове. "Ще има и допълнително изискване - цената на чадъри шезлонги, която в момента виждаме, че варира от 5 до 60 лв. и създава  огромна диспропорция. 

„Ще стимулираме кандидат концесионерите с това, че който предлага максимално ниска цена или максимално голяма безплатна площ да получава по-голям брой точки", категорична е тя. Павлова посочи, че правителството вече е сключили договори за концесия на седем плажа, които са срок от 15 години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама