Оставиха в ареста варненец, осъждан многократно за грабежи

12:22, 19 авг 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
33-годишен мъжще търпи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив, съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд. Миналата седмица Д. Димов е заловен малко след като успял да издърпа със сила златна верижка от жена на пазар „Чаталджа”.

Варненските магистрати приеха, че исканията на прокуратурата за вида на първоначалната мярка са основателни и отхвърлиха аргументите на защитата за домашен арест, мотивирани с необходимостта от лечение на обвиняемия в домашни условия заради наркотична зависимост.

Според съда има достатъчно доказателства, че Димов е извършител на деянието, за което му е повдигнато обвинение. Освен това той е привлечен за престъпление, извършено в условията на опасен рецидив и  след като е условно предсрочно освободен от затвора, където е изтърпявал наказание също за грабеж в условията на опасен рецидив. Предходните осъждания на Димов също са основание за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативен съд Варна на 23 август, от 10 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама