Чака се съдебната експертиза за починалата в болницата в Добрич родилка

12:31, 19 авг 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изготвя се съдебно-медицинската експертиза на починалата в първите часове на май родилка в болницата в Добрич. Събрани са всички документи, които са необходими. Цялата медицинска документация по случая е предоставена от болницата, съобщи за Topnovini.bg окръжният прокурор Пламен Николов.

Припомняме, че родилка на 26 години от Крушарско почина в 1,11 часа в нощта на 20 срещу 21 май, след като бе извършено секцио по спешност в болницата в Добрич. Направената аутопсия не посочи категорична причина за смъртта на родилката. По думите на съдебния лекар д-р Димитров, макроскопски няма данни причината за смъртта на жената да е белодробна емболия, каквато беше първоначалната версия.

Детето, което се роди с височина 51 сантиметра и тегло 3,140 кг, бе постъпило е в отделението по неонатология  с асфикция, която, по всяка вероятност, е настъпила от усложненията при майката – започнало отлепване на плацентата, както и от неправилното положение на плода. По-късно то бе изписано от отделението по неонатология  и предадено на семейството.

По случая е образувано досъдебно производство. Заключението за причините за смъртта ще определи по-нататъшното развитие на разследването.

Според неофициална информация секциото е било наложително, тъй като детето се е задушавало.

Прокуратурата разследва и случай от края на миналата година, при който родилка от тервелско село е починала на петия ден след раждането от получени усложнения. Делото все още не е приключено и има удължаване на срока на разследването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама