Фестивал на художествената самодейност в Ряхово

12:43, 19 авг 15 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Събитието се осъществява в рамките на празниците на Община Сливо поле от 17 до 23 август. Сред официалните гости са били и Георги Големански – кмет на Община Сливо поле, Георги Атанасов – кмет на село Ряхово, общински съветници, кметове на населени места и други, съобщават от Областна администрация- Русе.

Фестивалът на художествената самодейност е празник, обединяващ хора с различни професии и интереси, но всички водени от любов към изкуството. Това е празник на българския талант, на българския дух и на българската култура.

В читалищния салон на село Ряхово самодейците са представили пред гостите различни фолклорни изпълнения, които са показали, че българските традиции са се запазили през вековете и ще продължат да се предават от поколение на поколение.

Заместник областният управител Станимир Станчев е приветствал участниците във фестивала на художествената самодейност. Той е заявил: „Изключително съм развълнуван, че съм част от това тържество и от тази община, защото познавам добре традициите и обичаите и ги съхранявам в сърцето си.

Дълбок поклон пред вашето дело и вашия подвиг скъпи участници във фестивала. Запазете своя дух и бъдете здрави”, съобщават още от Областна администрация- Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама