ГЕРБ тактически не обяви кандидат- кмет за Свиленград /снимки/

12:46, 19 авг 15 / Политика 25 726 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единствената община, в която засега ГЕРБ не издигна своя кнадидатура в Хасковска област е Свиленград. Това по думите на зам.-председателя Цветан Цветанов ще стане след няколко седмици.

Днес той бе в Хасково, за да представи одобрените номинации за кандидат- кметове в региона.

Общинската структура на ГЕРБ в Свиленград на свое заседание предложи Иван Андреев. Днес той обаче не бе представен, въпреки че бе в Хасково заедно с общинския лидер Георги Еленков.

Според кулоарната информация от ГЕРБ, лидерът Бойко Борисов останал недоволен от посоченото име и заявил, че за Свиленград трябва да се подкрепи независимият и настоящ кмет Георги Манолов. Според запознати, точно това била причината днес да не бъде съобщено името на Иван Андреев.

Topnovini.bg  видя Андреев и Еленков в местно централно кафене, не далеч от офиса на партията. Двамата обаче не присъстваха в залата, където бяха оповестени другите кандидатури.

Цветан Цветанов обясни, че „чисто тактически засега няма да бъде обявен кандидатът на ГЕРБ за Свиленград”. По думите му се обсъждали няколко варианта за граничния град, включително и този да бъде подкрепен Георги Манолов.

Иначе, очаквано областният управител Добри Беливанов ще се бори за кмет на Хасково. В Димитровград отново на местния вот излиза Иво Димов. Без промяна остава и за Ивайловград, където ще бъде Диана Овчарова. Анастас Анастасов, който е кмет на Любимец, ще се бори за поста и на тези избори. За община Маджарово ще бъде подкрепен досегашният кмет Милко Армутлиев, в Минерални бани ще е Петър Петров, който е общински съветник от ГЕРБ със собствена строителна фирма. За втори мандат в Симеоновград ще се бори и Пейчо Стайков. За община Стамболово претендент е Гочо Гогов, директор на тамошното училище, за община Тополовград - Васил Сяров, който е собственик на фирма за търговия със строителни материали. За община Харманли, както вече съобщихме, кандидат за кмет ще е Мария Киркова.

Цветан Цветанов каза още, че партията ще се бори за по-добър резултат от този на последните местни избори през 2011 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама