АБВ няма да подкрепи кандидатурата на Йорданка Фандъкова

12:59, 19 авг 15 / Политика 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При цялото ми позитивно отношение към Фандъкова няма как да я подкрепим, каза по време на пресконференция лидерът на АБВ Георги Първанов, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

“Няма как да застанем зад нея, защото в по-големите центрове ще играем с леви кандидатури”, добави Първанов и поясни, че става въпрос за кандидатури на АБВ. „Ако я подкрепим ще се получи сблъсък на идеи и концепции". 

По време на пресконференцията Първанов засегна и други теми. 

Той подчерта, че е важно да се отбележи, че Ивайло Калфин е най-добрият министър. "На 30 август ще проведем национален съвет, където ще говорим за работата на социалния министър”,  каза Първанов. 

Той обяви още, че през новия политически сезон АБВ ще направи нови предложения на законодателни промени и ще продължи да се борим за по-малкия брой подписи за иницииране на референдум.

Първанов коментира и изказването на президента на Русия Владимир Путин, че Русия не е скъсала с България, въпреки развоя на събитията с "Южен поток". "Приемам с удовлетворение казаното от президента Путин. Не ме изненада реакцията му. Отношенията между България и Русия не трябва да са зависими от конюнктурата. В казаното от Путин могат да се открият възможности за рестартирането, затоплянето и свалянето на напрежението между Европа и Русия", посочи Първанов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама