58 варненчета без дом намериха нови родители

13:00, 19 авг 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
58 деца са осиновени за първото шестмесечие на годината във Варненско. Това съобщи за Topnovini.bg директорът на Дирекция „Социално подпомагане” Адриана Григорова. По думте и 19 малчугани са осиновени от чужденци. Те взимали предимно по-големи дечица. 

Възрастта на децата, намерили нови родители, е от 6 месеца до 13 години. Обикновено осиновителите в България предпочитали да отглеждат най-малките. Григорова уточни, че малчуганите са от всякакъв произход. 

Мярка за закрила е предприета за 104 деца за полугодието. Децата са настанени в професионални приемни семейства. Домакинствата са преминали обучение и квалификации, след което са сключили граждански договор, за да могат да вземат хлапе. Григорова посочи още, че семействата получават средства в зависимост от това колко деца са настанени при тях.

За отглеждането на едно дете им се полагат 570 лева, за две- 608 лева и при три 646 лева. Професионалните приемни семейства по Закона за закрила на детето получават и месечни помощи. Те са съобразени с трикратния размер на диференциалния минимален доход.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама