Украинска IT компания отваря офис в Пловдив

13:19, 19 авг 15 / Любопитно 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Украинската IT компания "Speed flow" отваря офис в Града под тепетата", съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

65 от служителите на фирмата пристигат от Одеса със своите семейства, за да живеят и работят у нас. Собственикът на компанията – пловдивчанинът Влас Еллис, сподели, че решението да отвори офис в Пловдив е заради добрите инфраструктурни условия и работна ръка в IT сферата.

До края на септември т. г. "Speed flow" ще добави още 27 пловдивчани към персонала си, а до края на годината Еллис е категоричен, че броят им ще стигне до 50.

Изискванията, които има компанията към новите си служители, са владеене на чужди езици, базово ниво в IT сферата и добри комуникационни умения.

"Истината е, че едни от най-добрите ни специалисти бяха назначени при нас, докато още учеха", каза Еллис. Той обясни, че дипломата не е най-важното нещо. При одобрение на кандидатите за работа компанията ще проведе 2-месечно обучение, което включва и часове по различни чужди езици.

Отделените средства за заплати на служителите в офиса в Пловдив са 120-130 хил. евро на месец, а новоназначените ще стартират с месечен доход от 1000 до 3000 лв.

Елис отбеляза, че нивото на кандидатите в България е много по-високо от това в Украйна. "Там от 42-ма кандидати съм готов да наема един, а тук от 9 харесвам шестима", каза бизнесменът. Той допълни, че е изключително изненадан от положителната промяна в Пловдив.

"Не бях идвал отдавна. Доволен съм, че Пловдив има готова инфраструктура, добри условия за развитие на бизнес и е прекрасно място за живеене", добави собственикът на фирмата.

Влад Еллис е роден в Пловдив, но на 4-годишна възраст заминава с родителите си за Украйна, където завършва висшето си образование по "роботика".

Неговата IT компанията е отчела печалба от 3-4% от годишния оборот за 2014 г., който е в размер на 39 млн. долара. Фирмата работи с най-големите телекомуникационни компании от САЩ, Аржентина,  Мексико, Испания, арабските страни и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама