Връчиха наградите от събора в Копривщица на участниците от Разградско

13:21, 19 авг 15 / Култура 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Разград Галина Георгиева връчи днес официално наградите на участниците от област Разград в Националния събор на българското народно творчество в Копривщица.

Тя поздрави самодейците за представянето им и им пожела да продължават да съхраняват, развиват и предават на идните поколения богатството на българския фолклор. „Фолклорът е в основата на нашата идентичност като народ, горди сме с факта, че в това забързано и все по-натоварено ежедневие има хора, които осъзнават, че за да встъпиш смело в бъдещето, е необходимо да хванеш здраво за ръка миналото.”, каза Георгиева.

Общо 250 самодейци от областта, които преминаха през регионалния етап, организиран от Областната администрация, със съдействието на РЕКИЦ „Читалища” се изявиха в тазгодишното издание на събора.

Удостоени с грамота на Министерството на културата за постижения в представянето на събора са 14 колектива и двама индивидуални изпълнители. С кадифени плакети за цялостно представяне са девет колектива от областта, а с дървен плакет са удостоени читалищата в Юпер и Сейдол.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама