Първанов намекна, че БСП стояли зад скандала с имотите на сина му

13:45, 19 авг 15 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Посоката на предишните две кампании на "Позитано" не беше за подобряване на ситуацията на левицата, а срещу АБВ. Аз бих поставил в тази графа атаката срещу моето семейство, която върви в последните три седмици". Това каза на пресконференция лидерът на АБВ Георги Първанов.

По думите му скандалът, който се оформи около това, че синът му притежава хотел, е фарс. "Всичко е един фарс и това стана ясно, когато се включиха Бареков и Яне Янев. Лошото е, че г-жа "опорна точка" не им свери тезите. Докато единия казва - Първанов няма пари да се обръсне, другият казва - Първанов има много пари", каза още председателят на АБВ.

Той разказа и за сутрешен блок на телевизия, в който, по думите му, всяка сутрин се "подхвърляла декларация" от Сметната палата. Първанов подчерта, че тя била от 2012 год. и данните в нея не са верни към днешна дата. "Вие сте интелигентни хора и сами можете да влезете в сайта на Сметната палата, където да видите декларацията ми за 2014 год. В нея има записано, че на мое име има 58 хил., а на името на жена ми 17 хил. лв. - лесно е да се провери", посочи той.

По думите на Първанов това бил лош старт на предстоящите избори, тъй като се получавало сблъсък на "черен ПР, с който някой иска да омаскари АБВ". "Моите деца се образоваха в България. Моите деца имаха забраната и самозабраната да се докосват до държавна работа, въпреки че имат образованието. Защото като деца на президент нямат това право. За тези 25 години докато лидери бяха по билбордовете, моите деца започнаха от нулата в бизнеса. Вместо баща им да им осигури някоя туристическа перла на Боровец или на Черноморието, те започнаха не от нулата, а от минуса. Момчетата са умни, но ако бяха започнали работа някъде в структурите щеше да се говори - ето баща им ги е уредил", категоричен е Първанов.

Първанов каза още, че семейството му никога не се докосвало до евросредства. По думите му трябвало да се извади регистър и да се види кой какви средства е събирал от парите от Европа, като даде за пример дадените 2,5 млн. за лого на България. Той допълни, че това, че АБВ се явява самостоятелно на изборите е тяхна воля. "Ние изпитахме на гърба си какво е да правил тежки кампании, без да имаш структури. Но си даваме сметка, че трябва да се възобнови процеса на възобновяване на левите структури. Има голяма опасност ГЕРБ да се пренапълни със структура на местната власт. Ще направим компромис там където има силен кмет. Ние не искаме да изхарчим силните кметове. Това обаче се прави ниско долу, а не горе", каза още той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама