София с нов булевард от края на месеца (снимки)

15:09, 19 авг 15 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият булевард на София, който ще свързва частната болница „Токуда“ с бул. „Черни връх“ ще е готов до края на месеца. Това заяви столичният зам.-кмет Любомир Христов по време на огледа на строителството на трасето, предаде репортер на София Topnovini.bg.

От днес започна полагането на асфалтова настилка по южното платно на участъка от ул. "Атанас Дуков" до бул. "Черни връх", която е с дължина 1,1 км., а след затварянето на кръстовището с бул. "Черни връх" ще се извършат и дейности по изграждането на инженерната инфраструктура и пътната част в участъка на автобусното обръщало и по ул. "Сребърна".

Христов уточни, че строителните дейности ще се извършват заедно с изграждането на метростанцията в района и ще бъдат пуснати едновременно – в края на този месец. Самото метро обаче ще тръгне догодина от това място, тъй като сега ще се положи единствено асфалт в наземната част на проекта.

Строително-монтажните работи включват изместването на Левия Слатински колектор, чието съществуващо трасе е изцяло извън уличната регулация, като се ситуира в северното пътно платно, както и изграждане на нова канализация, която да поема водите от кварталите, разположени южно от новия булевард. Това засяга основно жителите на „Кръстова вада“.

Ще се изгради нов водопровод и ще бъде поставено улично осветление. Булевардът ще е 2 пътни платна, всяко от тях с габарит 7 метра - по 2 ленти с ширина 3 м в посока и еднопосочно велотрасе. Велоалеяата ще прави връзка със съществуващата в Борисовата градина.

Разделителната ивица е с ширина 1.5 м, като в нея са разположени стълбовете на новото улично осветление. Тротоарите са с променлива ширина от 1,5 до 3 м.

Проектът ще осигури по-бърза транспортна връзка от кръстовището на бул."Пейо Яворов" и ул."Стоян Михайловски" до бул."Черни връх". Освен това ще облекчи натоварването на кръстовището на бул. "Н.Й.Вапцаров" и бул. "Черни връх";

Идеята за новия булевард е на повече от три години. Целта е той да направи връзка от бул. „Пейо Яворов“ до бул. „България“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама