Първата от новите площадки за стрийт фитнес в Русе готова до 2 седмици

15:32, 19 авг 15 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственикът на фирмата-изпълнител „АС СТРОЙ“ Асен Тодоров е уверил, че първата от новите площадки за стрийт фитнес в Русе, която се намира до блок "Съединение" ще е готова до две седмици. Това е станало ясно по време на днешната инспекция, която е провел на място кметът Пламен Стоилов, заедно с част от своя екип, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

На площадката ще има осветление, за да може да се тренира и вечер. По едно и също време съоръжението ще може да се ползва от около 20 човека. Уредите ще са комплексни и ще са разположени на площ от 120 кв.м. Шведски стени, висилки и уреди за лицеви упори са само част от оборудването, което ще е разположено върху модерна ударопоглъщаща настилка.

Втората площадка за стрийт фитнес също ще е готова в началото на месец септември. Тя се намира до бл. 305 в кв. „Чародейка“.

„През изминалата година направихме две нови спортни игрища в кварталите „Здравец-север“ и „Чародейка“, а до края на мандата ще изградим нови три, които ще бъдат разположени в различни русенски квартали“, е заявил по този повод кметът Пламен Стоилов.

Той е уверил, че до месец ще са готови и още две нови фитнес площадки за тренировка на открито. Те ще се намират пред бл. „Ген. Иван Винаров“ в кв. „Мидия – Енос“ и на ул. „Тодор Икономов“ в кв. „Чародейка“.

„Разположението им е съобразено с постъпилите при нас предложения и искания на граждани, а при проектирането им включихме представители на младежките сдружения и се съобразихме с техните препоръки“, е припомнил кметът Пламен Стоилов, който се е ангажирал да инспектира на място и строителството на останалите площадки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама