Русенец, шофирал пиян, ще полага принудителен труд

15:41, 19 авг 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Русе е одобрил споразумение между прокуратурата и мъж, заловен за пореден път да шофира пиян. Това се случило на 2 август в село Червена вода, когато подсъдимият седнал зад волана с 1,81 промила алкохол в кръвта.

Оказало се, че това не е първо такова провинение на мъжа. Той имал вече две присъди по същите причини, издадени през 2007 и през 2009 година.

Поради това сега магистратите решили, че е необходимо да приложат спрямо него повече мерки, за да го накарат да спре да шофира пиян. По тази причина той бил осъден на пробация, в която влиза включване в програми за обществено въздействие за срок от една година и полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото – по 200 часа годишно, за срок от две поредни години.

Освен това в продължение на 2 г. и 6 месеца той ще трябва задължително да се явява за подпис пред пробационен служител – два пъти седмично; ще провежда задължителни периодични срещи с такъв за същия период; глобен е с 200 лева и е лишен от право да управлява МПС за една година и 6 месеца.

От последното наказание му е приспаднато времето, през което е бил санкциониран по същия начин, но по административен ред, след последното му залавяне на 2 август. Мъжът ще трябва да покрие и разноските по делото.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама