Бившият секретар на Комисията за борба с трафика на хора отива на съд

16:01, 19 авг 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу бившия секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора Антоанета Василева. Повдигнати са ѝ две обвинения, като и двете са за извършени престъпления по служба, съобщиха от СГП.

В качеството си на длъжностно лице, за времето от 03.01.2013 г. до 20.06.2013 г., тя не е изпълнила служебните си задължения, като не е провела процедура за възлагане на обществени поръчки по ЗОП, а сключила пряко договори за възлагане изпълнение на услуги за временно настаняване на жертви на трафик на хора във Варна и Бургас.

Василева също така е превишила правата си, като сключила пряко въпросните договори, което е в правомощията на председателя на Комисията. Всичко това е било извършено от нея с цел да набави за фондация ”SOS – семейства в риск” в гр. Варна и за сдружение ”Равновесие” в гр. Бургас, облага в размер на 200 940 лв.

Второто обвинение срещу Василева е за това, че в качеството си на длъжностно лице за периода от 17.05.2013 г. до 20.06.2013 г., отново превишила правата си. Тя сключила анекс към Рамково споразумение, като лично положила подпис, което е в правомощията на зам. министър–председател и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора. Това е било извършено от Василева, с цел да набави за себе си облага в размер на 3 607 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама