Пловдивската прокуратура опроверга слухове за арест на кмета Тотев

16:13, 19 авг 15 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"По повод на публикации в средствата за масова информация от 19 август 2015 г. за предстоящ арест на пловдивския кмет Иван Тотев, пловдивската прокуратура посочва, че не е източник на подобна информация." Това гласи официално съобщение от Апелативна прокуратура до медиите, в което изрично се уточнява, че всяко позоваване на пловдивската прокуратура по случая е неточно.

По-рано днес в електронни сайтове се появи информация, че Тотев е заплашен от арест заради далавери с обществени поръчки, разследвани от прокуратурата.

Припомняме, че парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ) сезира главния прокурор Сотир Цацаров и пловдивската Окръжна прокуратура за обществени поръчки с пряко договаряне в Пловдив. Според вносителите на жалбата от осъществени над 15 процедури 10 са чрез договаряне без обявление. Два от най-големите проекти в Пловдив през мандата на кмета Иван Тотев - реконструкцията на Цар-Симеоновата градина и Зоологическата градина, са извършени след пряко договаряне без обявление и са спечелени от една и съща фирма - "Запрянови 03".

На 17 юни т.г. пък народните представители от ПФ Борис Ячев и Валентин Касабов сезираха главния прокурор Сотир Цацаров и Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в Парламента за съмнително разходване на общински средства и възлагането на обществени поръчки в Пловдив, една от които е за "Колодрума".

В резултат на подадения сигнал Агенцията за държавна финансова инспекция е назначила проверка на Община Пловдив.

Стойността на строителството на "Колодрума" е завишена многократно, твърдят от ПФ. От близо 7.7 млн. лева по първоначален инвестиционен проект, в крайна сметка до ден днешен цената е нараснала на повече от 61 млн. лева, като това не е окончателната сума и строежъът все още не е завършен, коментира народният представител Борис Ячев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама