Глобяват строителите на зала „Арена Бургас“

16:20, 19 авг 15 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас ще наложи глоби на фирмите, изграждащи модерната спортна зала „Арена Бургас“ в комплекс „Изгрев“. Причината е многобройните сигнали от граждани за замърсяване при транспортиране на строителните материали, съобщиха от кметството.

При извършване на ежедневните проверки на строителната площадка общинските екоинспектори са установили, че на датите 12, 17 и 19 август камионите, с които се превозват материалите, не спазват изискването за покриване на каросериите, откъдето идва и замърсяването.

Общината връчи предписания на основния изпълнител на обекта още в началото на месец януари, както и в края на месец юли, за да не се допуска запрашаване на околното пространство с прахови частици, да не се допуска замърсяване при строителството, да се покриват каросериите на автомобилите при транспортиране на материали и да се измива ходовата част на машините, напускащи строителната площадка.

По наредба актовете за нарушение за юридически лица са в размер от 100 до 50 000 лева. Те ще бъдат връчени на фирмите до края на седмицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама