АБВ със 135 кандидати за кметове, за София още не е избран

17:05, 19 авг 15 / Политика 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
АБВ ще се бори за кметските места в 135 общини. Това стана ясно на извънредна пресконференция на партията, предаде репортер на София Topnovini.bg. Политическата формация ще участва с общ кандидат с БСП в 4 общини. В 215 общини партията вече е определила представители в избирателните комисии.

„АБВ има свои номинации за кметове. В 85 от общините имаме самостоятелни кандидатури, което говори за самочувствие и енергия на партията. Днес допълнително разгледахме още 48 кандидатури. С това общо кандидатите, които имаме са 135“, каза съпредседателят на партията Румен Петков, въпреки че сметката показва, че кандидатурите трябва да са 133. Той допълни, че в повече от 160 общини вече е приключил и дебатът за листите с общински съветници.

От общо 3205 села партията има номинации в повече от 1200 населени места. АБВ планира обучение на кандидати за областните центрове до края на този месец. След това започват обучение и на кметовете на големите общини и общинските съветници.

„Ние искаме в София въпросите да бъдат решавани. Все още водим преговори в академичните среди за кандидатът ни за столицата и не бих искал да говоря от тяхно име", посочи Петков.

Председателят на АБВ Георги Първанов подчерта, че партията ще търси "силните имена, управленците, тези, които търсят социалната политика".

"Има хора, които идват при нас от БСП. Аз смятам, че това е сигнал, че преди президентските избори ще има преструктуриране на политическата ситуация в България. Нашите очаквания са за една тежка кампания. АБВ няма да използва груби методи. Няма да толерираме подобни средства за постигане на някакви политически цели", каза още Първанов.

„Идеалният резултат го виждаме като 265 кмета. Това и Цветанов не си го поставя за цел", пошегува се Румен Петков в края на пресконференцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама