Спасители ще си доказват кой е по-добър на плажа в Слънчев бряг

17:21, 19 авг 15 / Спорт 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вторият открит турнир по водно спасяване за действащи спасители „Beach Rescue – 2015” ще се проведе на 20 август от 18.00 часа на плажа в Слънчев бряг, съобщиха организаторите от Българския червен кръст.

Участниците в състезанието трябва задължително да работят към момента на първенството във водноспасителни служби на съответните плажове и плувни басейни по българското Черноморие и да бъдат правоспособни спасители със заверен личен талон за сезон 2015 г.

Всеки отбор ще се състои от четирима участници, като за крайното отборно класиране се вземат предвид резултатите на първите трима.

Индивидуалните стартове ще бъдат в две дисциплини: бягане – плуване – бягане (50-200-50 метра), 50 метра извличане на манекен със спасителен буй. Отборният старт ще бъде в дисциплината 100 метра групово извличане със спасително въже. Бягане – плуване – бягане (50-200-50 м). Победителите в крайното индивидуално и отборно класиране ще бъдат наградени с медали, купи, плакети и грамоти.

Целите на първенството са да се популяризира водноспасителната професия; да се прегледат качествата на водните спасители от различните плажове и плувни басейни по Черноморското крайбрежие; да се подобри комуникацията между лайфгардовете от отделните плажове и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама