Започва реконструкцията на моста “Панчоолу” в Разград

17:22, 19 авг 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От понеделник следващата седмица започва реконструкцията на моста “Панчоолу” в Разград, съобщи днес кметът Денчо Бояджиев.

Ремонтните дейности ще включват подмяна на тротоарната настилка, преасфалтиране на моста, ще се направи нов парапет, след което ще се изградят и постаментите, където ще бъдат поставени скулптури на два орела. Те са вече готови, ще бъдат доставени в Разград утре.

Бронзовите птици са изработени в леярна в община Карлово, а автор на скулптурите е проф. Стефан Лютаков. Орлите са с размах на крилете 1.6 метра, като са съобразени с параметрите на моста, обясни Бояджиев. Бронзовите фигури ще бъдат поставени по двата диагонала на моста на височина около 3 метра  – едната птица ще е от страната на таксиметровата пиаца, а другата – откъм градинката пред библиотеката. Идеята е диагоналите да са обратни на тези с лъвчетата на моста пред пощата, отбеляза Бояджиев.

Очаква се реконструкцията на моста да приключат до 15 септември.

По време на ремонтните дейности движението по моста няма да бъде спирано.

Ремонтните дейности в централната градска част напредват. Скулптурата на двете голи момченца вече е монтирана на старото си място в градинката с Часовниковата кула. Предстои следващата седмица на новата чешма до Общинския културен център да бъде монтиран гербът на Разград. Той ще е закачен на верига, закрепена в три точки.

В началото на септември, също на старото си място ще бъде поставен и другият символ на Разград - Момина чешма, която в момента се реставрира в София. На мястото, където трябваше да бъде преместен паметникът на културата ще има цветна водна каскада.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама