Нов претоварен пункт заработи в „Мини Марица-изток”

17:39, 19 авг 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов претоварен пункт бе официално открит днес в „Мини Марица-изток”. Първият етап от мащабното преустройство за извозването на въглища в участък "Добив" на рудник "Трояново-1" приключи успешно, съобщиха от дружеството.

Изграден е нов багер претоварач BRs-112, който служи за превозване на въглища, като ги взема от други съоръжения и чрез лентов транспортьор и товарен улей с две разклонения ги натоварва в жп вагони.

Изградена и е цялостна съпътстваща инфраструктура към новия багер - 3 окомплектовани въглищни гумено-товрани ленти, преустройства по елчастта, земни работи по всички трасета и пътища, изграждане на площадки и отводнителни канали.

На 9 август нощната смяна натовари първите влакове от новия претоварач.

Подновеният жп пост "Добив" в рудник "Трояново-север" бе открит в края на април. Важен детайл е оборудването му с осигурителна инсталация с възможност за задаване на влакови и маневрени маршрути, както и с автоматизиране на процесите на движение на влаковете и разпределението им към претоварачи BRs-112 и BRs-111.

Крайната цел на преустройствата е осигуряване на ритмични доставки за най-големият консуматор на въглища ТЕЦ "Марица-изток 2".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама