Община Русе избра габровец да й доставя дезинфектанти

18:23, 19 авг 15 25 775 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Габровската фирма "Смарт Бизнес Къмпани" ЕООД ще изпълненява обществената поръчка с предмет "Доставка на дезинфектанти, почистващи, перилни препарати, на санитарни и битови материали за нуждите на Община Русе и второстепенните разпоредители, които не са самостоятелни ЮЛ и не са възложители по ЗОП" през следващите 2 години.

Тя е получила най-много точки при оценяването на техническите оферти, а при отварянето на ценовите оферти стана ясно, че е предложила и най-ниска цена.

До момента за "Доставка на дезинфектанти, почистващи, перилни препарати и санитарни материали за нуждите на Община Русе и второстепенните разпоредители" се грижи "Санси" ООД. След неуспешен първи опит в началото на 2013 г., поради липса на подадени в срок оферти, при втория през август 2013 г. е подписан двугодишен договор с фирмата, управлявана от Симеон Василев Симеонов и Георги Илиев Георгиев, за 285 126.91 лв.

Новият доставчик е регистриран в Габрово с управител и едноличен собственик на капитала от 5 000 лв. 32-годишния Никола Рашков Рахнев.

"ИПК Бизнес" ЕООД е другият участник допуснат до финалната фаза. Дружеството е регистрирано в София с управител и едноличен собственик на капитала Иван Петров Кименов.

То е получило 11.43 точки на елемент на техническото предложение, а габровската фирма - 20 т.

Предложената от "Смарт Бизнес Къмпани" ЕООД цена е 241 966.10 с ДДС, а от "ИПК Бизнес" ЕООД - 292 700 лв. с ДДС.

Прогнозната стойност, която е заделила местната администрация за тази поръчка е 391 666.66 лв. без ДДС.

Участниците „Августа“ ЕООД и „Транс КО 04“ ЕООД пък не са допуснати до етапа на оценка на техническото предложение. Те са посочили срок на доставка, попадащ в хипотезата на чл. 70, ал. 3 (пр. второ) от Закона за обществени поръчки, т.е. когато офертата на участник съдържа предложение с числово изражение, което подлежи на оценяване и е с повече от 20 на сто по-благоприятно от средната стойност на предложенията на останалите участници по същия показател за оценка. Комисията е изискала от двете фирми обосновки за техните оферти, разгледала ги е и е преценила, че посочените обстоятелства не са обективни.

Според мотивите на комисията, варненското дружество „Августа“ ЕООД е изразило намерение за разкриване на складова база в Русе, с оглед изпълнение на доставките в по-кратки срокове. Това бъдещо събитие обаче е посочено като несигурно и вземайки под внимание разстоянието между двата града, общинарите са отстранили кандидата.

От "Транс КО 04" ЕООД пък са посочили, че са част от веригата на Office 1 Superstore. Въпреки че е установен един и същ собственик на капитала, от комисията преценяват, че се касае за различни юридически лица, което поставя под съмнение възможността за използване на същите ресурси. От друга страна, при изброяване на всички обстоятелства в обосновката на кандидата се посочва, че те обуславят предлагане на стоките на по-ниска цена."Те са свързани с обосноваване на по-ниски разходи, но не и на по-кратък срок на за доставка", коментират от комисията, поради което и този кандидат е отстранен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама