EVN ще изпълни решението на ВКС за общите условия в договорите

19:14, 19 авг 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"EVN България Електроразпределение" ще се съобрази с решението на Върховния касационен съд (ВКС) за Общите условия на договорите за пренос на електрическа енергия и ще го изпълни в указания срок, съобщиха от компанията.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, ВКС отмени окончателно и без право на обжалване прилагането на 13-те клаузи от общите условия след иск от страна на Сдружението за правна помощ на потребителите (СППП).

Сред отменените клаузи е и такса включване, припомнят от сдружението, което заведе търговско дело срещу неравноправните условия на елктроразпределителното дружество.

От EVN уточниха, че две от клаузите не се прилагат от дружеството от години. Те са отпаднали и от проекта за нови общи условия, чиято последна актуализация е внесена за одобрение от Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на 7 май2015г.

Отдавна не се прилага от дружеството чл. 43, ал. 4 - "Подаване на възражение срещу сметката не освобождава клиента от задължението да заплати дължимата сума", както и чл. 54, ал. 2, касаещ случаи на корекция на количества електрическа енергия вследствие на констатирано неправомерно въздействие върху средствата за търговско измерване.

"Това не означава обаче, че дружеството не извършва корекции в количествата измерена електрическа енергия. Такива корекции се извършват при ред и условия, посочени в Правилата за измерване на количеството електрическа енергия ( обн., ДВ, бр. 98 от 12.11.2013 г.)", уточниха от EVN.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама