Инж. П. Калчев: Няма да се стигне до спиране на тока на „ВИК“ – Добрич

19:17, 19 авг 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Управителят на „ВиК“ – Добрич инж. Петър Калчев коментира за Добрич Topnovini.bg, че е убеден, че няма да се стигне до спиране на електрозахранването на водното дружество, което би оставило добруджанци без вода.

Той увери, че за решаване на проблема се работи отдавна. Ангажирани са Министерството на регионалното развитие и благоустройството, добричките депутати, областният управител, кметът.

Припомняме, че по-рано до медиите бяха разпратени две писма от енергийния доставчик „Енергийна финансова група” АД, от които става ясно, че, ако до 25 август водната фирма не плати задълженията си, от 2 септември ще бъде спряно електрозахранването на „ВиК“ – Добрич, което ще доведе до воден режим в областта.

Инж. Калчев потвърди достоверността на писмата, но обясни, че не е искал да се създава паника сред населението. Според него, те са препратени до медиите от фалшив адрес. Вътрешното разследване е установило, че зад изпращането на писмата стои бивш шеф на водното дружество и служител, който е получил предупреждение за освобождение. Това е интрига, която цели дестабилизация на дружеството, допълни управителят.

Той посочи също, че коментираните задължения са стари и се работи за тяхното погасяване. По време на неговото ръководство разходите за ток се плащат, макар и с големи усилия, обясни той. И допълни, че от дълго време се водят преговори за получаване на банков заем, с който да се покрият разходите за еленергия.

Дружеството проведе нова процедура за избор на доставчик на еленергия и той е избран. Това, че не е предишната фирма, също, според инж. Калчев е причина „Енергийна финансова група” АД да поставя толкова ултимативно въпроса. Не може да се пристъпи към получаване на ток от новия доставчик, докато не бъдат разплатени задълженията към стария.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама