Смениха шефа на полицията в Пловдив

20:13, 19 авг 15 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на Областната дирекция в Пловдив Пламен Узунов е подал оставка, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

От силовото ведомство уточниха, че Узунов сдава поста във връзка със случая с убития на пешеходна пътека човек в Пловдив на 12 август, за който днес главният прокурор Сотир Цацаров лично сезира вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Министър Бъчварова е разпоредила назначаването на нов директор на Областната дирекция в Пловдив. От утре поста поема старши комисар Христо Разсолков, настоящ директор на ОДМВР - Благоевград.

Образувано е дисциплинарно производство срещу разследващ полицай от ОДМВР - Пловдив, който има отношение по случая, уточниха още от МВР. В хода на направената веднага днес проверка от дирекция "Вътрешна сигурност" - МВР, по случая бяха разпитани общо 43-ма души. Вътрешният министър разпореди и цялостна проверка на работата на ОДМВР - Пловдив.

Като директор на ОДМВР - Благоевград, ще бъде назначен Росен Танушев, настоящият заместник-директор на областната дирекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама