Започва евросанирането в Русе

06:28, 20 авг 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 20 август, от 11 часа на ул. „Княз Александър Дондуков-Корсаков“ 10, пред блок „Щастие“ ще се проведе официална церемония по повод стартирането на ремонтните дейности по проект "Енергийно обновяване на българските домове" по ОП "Регионално развитие" 2007-2013.

Многофамилната жилищна сграда ще бъде обновена изцяло с европейски средства. Сградата е монолитна, състои се от два входа, всеки на три етажа, общо с 18 апартамента. Стойността на строително- монтажните работи за блок "Щастие" е 201 596, 85 лв. с вкл. ДДС, съобщават от Община Русе.

Превижда се да се подмени дограмата в апартаментите и в общите части на сградата. Външните стени и покривът ще бъдат топлинно изолирани. Предстои и ремонт на покрива.

Също на 20 август стартират строителните дейности и в многофамилната жилищна сграда на ул. "Майор Атанас Узунов" №22, блок "Родопи" в Русе. Сградата е монолитна. Състои се от един вход, 3 етажа. Общо 6 апартамента.

Стойността на строителните дейности е в размер на 44 391,68 лв. с вкл. ДДС. Тук отново е предвидена подмяна на дограма по апартаменти и в общите части на сградата, както и топлинно изолиране на външните стени.

Максималният срок за изпълнение на строително-монтажните работи и на двата обекта е 90 календарни дни, но не по-късно от 31.10.2015 г, съобщават още от пресцентъра на Община Русе.

Изпълнител е габровската фирма ЕТ "Проектстрой - Петър Петров".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама