Прокуратурата пак иска арест за убиеца на пешеходец в Пловдив

07:15, 20 авг 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският Апелативен съд разглежда днес протеста на Прокуратурата срещу взетата от Пловдивския окръжен съд мярка за неотклонение "домашен арест" по отношение на Милан Д. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 343 ал.3 от НК за това, че на 12 август 2015 г. при управление на МПС с превишена скорост е причинил по непредпазливост смъртта на 63-годишния Димитър Д.

Припомняме, че на 12 август 24-годишният пловдивчанин блъсна с колата си "Алфа Ромео" и уби възрастния мъж на пешеходна пътека на бул. "Никола Вапцаров" в Пловдив.

На 14 август обаче Окръжният съд освободи Милан под домашен арест, независимо че обвинението поиска най-тежката мярка - задържане под стража.

Тогава от прокуратурата заявиха, че няма да протестират решението на съда, тъй като шофьорската книжка на обвиняемия е отнета и той не може да извърши друго престъпление.

Случаят предизвика сериозен обществен отзвук. Главният прокурор Сотир Цацаров пък изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, в което посочва редица пропуски и непрофесионални действия на полицейски служители във връзка с инцидента. Заради това шефът на ОД на МВР в Пловдив Пламен Узунов пък подаде оставка.

Прокуратурата е установила, че Милан Д. е санкциониран общо 8 пъти по Закона за движение по пътищата и има 5 влезли в сила наказателни постановления и 3 наложени глоби с фиш. Установено е, че последното му нарушение е от 10 май т.г., като всички наложени му глоби са неизплатени, но въпреки това не са му отнети контролни точки, нито талона за управление на МПС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама