Младежки форум събира младежи от девет страни в Стара Загора

07:30, 20 авг 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Младежки работници и доброволци от девет страни се събират за трета поредна година днес в Превантивно-информационният център по зависимости в Стара Загора.

Участници от Хърватия, Чехия, Италия, Македония, Полша, Турция, Румъния, Кипър и България ще се включат в младежкия форум за социални иновации „Промяната – това сме ние! За нови идеи ЗАЕДНО!”, организиран съвместно с неправителствената организация „Академия на успеха” Стара Загора.

Чуждестранните младежки работници гостуват по проект „Социалното предприемачество – нова възможност”, който включва осемдневен обучителен курс от  20 до 28 август в Стара Загора по програма „Еразъм+” на Европейската комисия, с акцент върху принципите на социалното предприемачество и социалните иновации.

Младежкият форум ще спомогне за интерактивното обучение на младежите за практическото осъществяване и прилагането на социалните иновации за ефективното решаване на важни социални проблеми, какъвто е и зависимостта от психоактивни вещества.

Във форума ще се включат и участници от Международния младежки център да работа с деца и младежи в риск в Стара Загора, доброволци от Младежкия общински съвет, представители на Дирекция „Бюро по труда”, Агенция за регионално икономическо развитие, сдружение „Бъдеще за децата” Казанлък, Център за обществена подкрепа Чирпан и др. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама