Жълт код за валежи и гръмотевици в Добрич

08:38, 20 авг 15 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код за обилен валеж и гръмотевична активност е обявен за днес в област Добрич.

По данни на НИМХ при АН, днес, с преминаването на студен атмосферен фронт, от северозапад още от сутринта ще започнат валежи, които ще продължат и през деня. Около и след обяд и в останалата част от страната ще има валежи, на места интензивни и значителни по количество. В Източна България ще духа до умерен вятър от североизток-изток. Температурите ще се понижат - максималните ще са предимно между 24° и 29°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи. Ще духа до умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури ще бъдат 24° - 26°, температурата на морската вода е 26°- 28°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Жълт код за обилен валеж предупреждава гражданите да бъдат внимателни за възможност от локални наводнения, малко на брой. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито. Затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.

Кодът за гръмотевична активност предупреждава за внимание, особено в планински, горски и открити местности. Възможни са ограничения при дейности на открито.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама