В Твърдишка община събират средства за музикални таланти

08:56, 20 авг 15 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен концерт в подкрепа на музикалното училище за български народни песни и танци в с. Твърдица, Молдова се проведе в град Твърдица. Изпълнители от Музикалния колеж, Школата по изкуствата и самодейна група, в продължение на над два часа изпълниха възрожденски, патриотични и популярни български песни. Изключително въздействащите изпълнения бяха съпроводени от бурни аплодисменти и провокираха зрителите да припяват заедно с изпълнителите.

Сред официалните гости на събитието бяха народният представител Иван Славов, заместник областният управител Камен Костов, кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов и неговият заместник Петко Ненов, директорът на Музикалния колеж в молдовска Твърдица Алла Кара, председателят на организационния комитет на събитието Милен Минев, граждани и гости на Твърдица.

Само от продажбата на входните билети за концерта в Твърдица, са събрани 1500 лева. Освен тях, в специално обозначена за това кутия, също са събрани средства, които ще се натрупват и по време на следващите два концерта и сумата ще бъде обявена в края на кампанията.

Благотворителна проява се проведе и в читалището на гр. Шивачево, а днес предстои благотворителност и в Нова Загора, в голямата зала на театъра. Средствата ще бъдат използвани за дейности на учебното заведение, където се изучават българска народна музика, танци и български език. Ще бъде подпомогнато също и закупуването на носии, обновяването на материалната база и покриването на разходи от първа необходимост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама